the coven.

Är där några AHS-fans in da house then put your motherfucking hands up!!!!!111
Nu är tredje säsongen av American Horror Story slut, så jag kände att jag måste skriva om den lite. 
 
 
▲▲▲OBS SPOILERS KAN FÖREKOMMA▲▲▲
▲▲▲OBS2 FLUMMIG ANALYS KAN GARANTERAT FÖREKOMMA▲▲▲
 
 
Jag tyckte att den här säsongen började asbra, jag kände att den var fylld av girlpower. Jag kände också ganska snabbt, att den var jävligt feministisk. Nu har jag läst runt lite på tumblr och även en artikel på buzzfeed (http://www.buzzfeed.com/louispeitzman/where-american-horror-story-coven-went-wrong) och har då förstått att många inte tyckte liksom jag ÖVERHUVUDTAGET. För det första handlar serien om ett gäng häxor som alla har sina olika "talanger". Jag väljer att se detta som ett gäng feminister som var och en har sin ståndpunkt i vad de tycker är "viktigast" inom feminism. Det är därför dem bråkar så mycket inom häxgruppen. PRECIS som feminister gör varje dag i sociala medier, okej bråka är väl fel ord för vi (säger vi som i alla feminister) kritiserar varandra osv. The coven är typiskt vita medelklassfeminister (eller ja medelklassHÄXOR) med undantag för Queenie och Misty Day, men Queenie får man senare se gå över till Marie Laveau pga trött på de vitas bullshit. Misty Day är ju någon som kommer in och är helt ovetande om the coven och om vad en supreme är. Skulle alltså klassa henne som en vit arbetarklassfeminist. Efter ett tag blir hon indragen i the coven och om chansen att kunna bli the next supreme, men på medelklasshäxornas villkor. Är ni with me än så länge???? Sa ju att flummig analys skulle förekomma. Så förutom att det bråkas inom the coven så bråkas det även med Marie Laveau. Vita feminister mot Svarta feminister. Efter zombieattacker och en minotaur så upptäcker de båda grupperna att de har en gemensam fiende- THE WITCHHUNTERS. De "råkar" vara män. COINCIDENCE? I THINK NOT. De fightas alltså tillsammans mot männen. När de sedan bråkar innerligt igen, kommer the axeman och ska då försöka döda dem och då går dem ihop IGEN, när de bråkar som mest så släpper dem det för att tillsammans gå mot den verkligen fienden. MANNEN. Feminister kommer bråka, de kommer kritisera varandra osv. men när det verkligen gäller så kommer VI GÅ IHOP ENADE OCH KROSSA PATRIARKATET TILLSAMMANS.
SÅ. DONE. 
 
 
Nu ska jag skriva om var det brister. obs inte i min analys pga FLAWLESS (okej, inte flawless men nära inpå) I de avsnitten som kom ut detta året, så gick allt JÄVLIGT FORT och de blandade in FLER storys som gjorde allt till en enda röra. (läs artikeln jag länkade ovan) Tyckte ändå att finalavsnittet var bra! Kyles karaktär var väldigt tom och ibland jävligt onödig, men han fanns ändå där i bakgrunden, med i the coven (feminismen) som en butler tillslut. Alltså han fanns där för att hjälpa men han spelade inte en central och manlig figur som skulle lyfta fram "feministiska" frågor. 
Jessica Lange har tydligen gått ut och sagt att fjärde säsongen kommer bli hennes sista :((( Vet ej hur och om jag kommer kunna hantera det.
Jag hoppas att Gabourey Sidibe kommer få en roll i fjärde säsongen, pga. hon är awesome.

unicorns
Postat av: julia

SÅG SISTA AVSNITTET NYSS!!!!!!! asså vi snackar 5 min sen!! sen skyndade jag mig hit för jag såg att du bloggat om det här men jag kunde inte kolla vad du skrivit innan jag sett det! iaf!!!vet inte vart jag ska ta vägen!!!!!!!!!! vill gråta!!1 har ångest!!! kommer inte kunna sova!! men vad bra det var?!?!?! ska fjärde säsongen vara något med cirkus??

p.s bra analys!!!!!

p.s2. GIRL POWER

Svar: haha, OMG!!!11 JA ÄLSKAR DET!! Ryan murphy har gått ut och sagt att ryktena om att fjärde säsongen skulle handla om cirkus är falska (hade varit asfett dock) det enda som sagts är att det utspelas på 50-talet och att jessica lange övar på en tysk dialekt <---- INTRESSANT. HAR SERIÖST DÅ GOOGLAT OM HÄNDELSER PÅ 50-TALET MEN EJ KOMMIT FRAM TILL NÅT VETTIGT :((((
None None

2014-02-03 @ 23:40:02
URL: http://lethologica.blogg.se

kommentera inlägget här

Unicorn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0