man kan undra vad det innebär att bli behandlad som mindre värd.

 
min comeback i bloggen får bli den här feta videon och låten!

internationella kvinnodagen.

 ”Så länge vi behöver fira kvinnodagen, betyder det att vi inte har lika rättigheter. Målet är jämställdhet, så att vi inte längre behöver en sådan här dag.”- Viviane Reding
 
Och det där ctrl + c:ade jag från wikipedia.
 
MED ANDRA ORD, detta är ingen dag att fira. Vet dock heller inte vad man egentligen ska göra idag? 
Ska man liksom skrika högre om orättvisorna, som många skriker om varje dag? 
Känns mer som en dag då majoriteten män gormar ut sexistiska skämt och om hur de inte har en mans-dag (om man läser: http://storify.com/JockeHolmstrom/kwasbeb-s-lista-p-snedsteg-aprop-internationella-k). JO NI HAR EN MANSDAG, DEN 19 NOVEMBER. 
Känns lite som alla hjärtans dag, faktiskt. Alla par ba WUHUE, alla singlar ba :( byt ut par till kvinnor och singlar till män. Idag ska vi prata om ojämställdhet, en speciell dag utsett till att prata om just det, precis som med alla hjärtans dag, då ska vi fira kärlek, en speciell dag utsett till att fira just det. OCH dagen efter är allt som vanligt igen.
Typ så känns det. 
Nåväl, man kan fira de kvinnor och män som sett till att vi är närmre jämställdhet, som såg till att kvinnor får rösta, att kvinnor har rätt till abort och preventivmedel osv. i all oändlighet (eller nä, inte riktigt) 
Det viktiga att komma ihåg dock, är att vi inte ens är i närheten av jämställdhet, att klyftorna mellan kvinnor och män fortfarande är stora, för media är väldigt bra på att rapportera om när det går bra för kvinnor, men poängterar sällan att det faktiskt fortfarande är skit.
 
Man kan lyssna på den här listan som en jag inte alls känner knåpat ihop:
FULKULTURELLT: Do the ladies run this motherfucker? (Female rappers)
Tycker den är fet.
Sen kan man se den här:
 
Är så himla bra på att ordbajsa. Nåväl.
 

torsdags.

något jag inte kan göra så himla ofta, eller ja nästan aldrig är att vardagshänga just för att alla mina kompisar antingen bor i lund, karlskrona eller eslöv. MEN hela förra veckan var ullis hemma i skåne, så i torsdags vardagshängde vi. vi kollade på Girls, för Ullis hade inte sett det innan (jag vet) nu har hon dock kommit ikapp och får vänta som alla andra på när nästa avsnitt kommer.
 
PÅTAL om Girls och därmed serier.
1. ÄLSKAR Michonne i senaste Walking Dead. ÄLSKAR. Hela avsnittet var också väldigt bra för att vara ett "lugnt" avsnitt.
2. Girls-avsnittet, alltså bölade sönder! Såg det till och med två gånger pga SÅ JÄVLA BRA! 

RSS 2.0