gnučči for queen.

 
Satt själv framför p3guldgalan i lördags bara för att se GNUCCI, det ledde till DANS. Älskar denna kvinnan! Får gåshud VARJE GÅNG JAG SER DET HÄR. ÄLSKARNA!!1111 
HON BA: GONNA MAKE YOU DANCE DANCE, GONNA MAKE YOU DANCE.
OCH JAG BA: *DANCE*

patriarkatet.

Idag på samhällskunskapen pratade vi om olika samhällsproblem, vi hade i uppgift att lista vars 10 stycken samhällsproblem som vi tyckte var viktigast. Många tyckte miljöförstöring, någon tyckte näthat (förstod inte riktigt vad hen menade, hen lät som en flashback:are...) och jag tyckte patriarkatet såklart :) Eller jag sa inte patriarkatet, men jag tyckte att jämställdhet och jämlikhet var två ämnen, som vävs samman med många andra samhällsproblem, som det är brist på. Här på DA INTERNETZ, kan jag sitta och formulera mina åsikter och tankar huuuuuuur länge som helst, just för att det ska komma fram rätt, MEN i verkligheten, bland människor jag inte känner, så sluddrar jag ut rätt saker men i fel jävla ordning samtidigt som jag blir högröd i ansiktet och skakar i hela kroppen. Det hjälper ju inte då direkt när det sitter en liberal (OBS! har inget emot liberaler, bara sådana som förnekar strukturer och som kräker ut åsikter när hen verkar inte besitta kunskaper inom ämnet) och förnekar könsroller och tycker att snacket om jämställdhet har gått för långt... Speciellt när hen använder argumentet "JAG har inte upplevt en könsrollsbunden uppväxt" eller argumentet "Vadå? En tjej kan välja att jobba inom industri om hon vill" när vi diskuterade att det inom sjukvården är sjukt (pun intended) kvinnodominerat och "råkar" då också involvera låga löner. 
Man ba please:
På grund av sådana människor har jag inte orkat skriva något om mina "rabiata feministåsikter", eller jag har inte ens orkat bilda mig en åsikt om något på jävligt länge. För palla när folk inte fattar.'
Men please kom ihåg detta:

flash.

klockan är för mycket, men klippte ändå luggen.

kalas.

igår var jag på dantes 4-års kalas. jävla gullunge. en kul grej dock: satt och spelade nåt zombiespel på ipaden, vilket dante verkade vara intresserad av så pappa frågade om han ville sitta bredvid och titta på, varpå han sa ja. så han satte sig bredvid mig och började nästan direkt att gråta, så han fick sätta sig hos pappa igen. pappa sa då skämtande: slog amanda dig? varpå han svarade: ja. HAHA. jävla snorunge. pappa frågade var jag hade slagit honom och då klappar han sig på huvudet och säger: här. HAHAHA. han blev dock glad igen när pappa sa att dem skulle smiska mig. 
nåväl, åt farmors goda smörgåstårta och spelade som sagt zombiespel och fick ont i händerna pga spände mig pga adrenalinkick. var f.ö ASGRYM på zombiespelet och slog min bror (min andra, som är 19 inte han som är 4, ok?!?!?)
i fredags var jag hos laura, käkade tacos och kladdkaka och pratade om ALLT. ÄLSKAR MINA TJEJER!!!1 
bilden är brutalt stulen från carolines instagram.
inatt ringde ullis klockan tre, fick panikontimagen, men allt var ok, hon ville ba ha sällskap påväg hem. fastän hennes promenad hem bara tog 17 minuter pratade vi i en och enhalvtimme. FAN SJUKT I HUVUDET. Ullis och jag hänger varje helg, pratar i princip varje dag och när hon är bort en helg, så har vi ändå trehundratusen saker att prata om :')) älskart!

serier jag följer slaviskt.

American Horror Story.
Hehe *tjatmoster* eller monster, hur ni än vill se på det.
Men okej, det första man ska veta om AHS är att andra säsongen inte är en fortsättning på den första, och att tredje inte kommer vara en fortsättning på den andra osv. Den första säsongen handlar om en familj som flyttar in i ett hus där det då spökar och man får följa spökenas öden samt hur det flätas in i hur den nuvarande familjen har det i huset. TYP SÅ. Andra säsongen handlar om ett mentalsjukhus som ägs av den katolska kyrkan på 60-talet. Man får en inblick på hur hemskt det var att vara t.ex lesbisk och hur dem försöker "bota" hennes läggning, eller ja bara allmänt hur hemskt patienterna togs hand om och hur oskyldiga människor blev galna av att vara där inne osv. Har redan sagt detta men första säsongen ÄLSKADE jag, men andra säsongen är mer intressant plus att det utspelades på 60-talet så kläderna och frisyrerna är helt fantastiska. PLUS att andra säsongen innehåller starka, kvinnliga karaktärer. 
Girls.
Kommer ihåg att jag tänkte förra våren när ALLA pratade om denna serien, att den säkert skulle vara skitdålig, att den skulle vara ännu en sex and the city- skitserie. MEN hade så jävla fel. Många kritiserar seriens skapare Lena Dunham för att vara naken HELA tiden. Jag ÄLSKAR DET, inte för att hon är naken, men för hur hon ÄR när hon är naken. Tänk på andra serier eller filmer, när kvinnor är nakna, dem är antingen sjukt sexiga, perfekta med andra ord med sjuk jävla ljussättning som gör att inte en enda cellulit syns eller så är det något med deras kropp som ska få folk att skratta. Ex. tre bröst, hängbröst, en sjukt buskig fitta som man måste trimma osv. MEN INTE I GIRLS. Lena Dunham som spelar Hannah, hon bara finns rakt upp och ner, naken eller inte naken. Hon bara är. Utan någon fin ljussättning. Det som också är bäst med serien (låter ju som att jag endast gillar den pga Lena Dunham naken, men inte riktigt) är att den känns på riktigt. Verklig! Inga klyschigheter ö.h.t. 
ÄLSKAR DEN PGA SÅ MÅNGA ANLEDNINGAR MEN JA, SE DEN OM NI INTE SETT DEN!
Criminal Minds.
Nä, gillar inte endast den här serien pga Matthew Gray Gubler. Faktiskt. 
Nä, förr var jag typ besatt av seriemördare och svalde allt som handlade om dem. Nu har den informationen dock försvunnit. Men tittar fortfarande på Criminal Minds. Serien är ju relativt vad heter det, alltså att man kan se ett avsnitt och sen inte behöva se nästa avsnitt för att följa med, som CSI-serierna. TYCKER DOCK ATT karaktärerna i Criminal Minds är mycket mer intressanta och har mer djup. Det senaste avsnittet fick mig att böla som en bebis. Har man följt varenda avsnitt sen det startade så är det fan inte konstigt, för man känner med karaktärerna så jävla mycket!!1 Killen som spelar Derek Morgan är den enda muskelkillen (+ Vin Diesel, SÅKLART!!!) som jag finner attraktiv/a. Handlar iallafall om ett FBI-team som specialiserar sig i att tänka hur mördaren/kidnapparen tänker och agerar, kallas the unsub (unknown subject) och på så sätt fångar dem. ÄLSKART!
The Walking Dead.
Behöver jag ens förklara? Det handlar om zombies, the end of the world och civilisation med fräcka (lol) karaktärer. Första säsongen var fet, andra började bra, var dålig i mitten (pga. Våra Bästa År-drama) och slutade awesome, tredje säsongen har bara varit fet och awesome. KILL THE GOVERNOR!!!1 KNULLA MIG DARYL DIXON. Typ så. Sämsta med serien: Tråkiga kvinnliga karaktärer, dem enda jag gillar är typ Michonne och Carol. 
New Girl.
Första säsongen var skitrolig, väntade typ på att alla avsnitt kommit och sen såg jag alla på en gång. Tyckte det var asbra. Andra säsongen är jag typ besviken på, kanske för att det känns som att den inte har en röd tråd riktigt. Första var liksom: Jess ledsen, gjort slut med sin pojkvän, träffar nya vänner, Nick ledsen över Caroline (eller vad hon heter), Schmidt blir kär, är dum och Winston söker jobb. TYP SÅ. Andra säsongen är liksom ett stort frågetecken, som att dem bara slängt ihop avsnitten utan någon eftertanke. Kan fan ha fel också. 
How I Met Your Mother.
ÄLSKAR denna serie så innerligt mycket!!!!11 Har bölat av sorg och av glädje så jävla många gånger. 
Kan se om alla avsnitt hur många gånger som helst. Tycker varje avsnitt är så smart, finurligt och roligt gjort. Sorry, men Vänner kan slänga sig i väggen och dö. True Story.

LANA WINTERS ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Har skrivit om American Horror Story innan. MEN ALLTSÅ DET FINNS INTE ORD, för hur FULLKOMLIGT BRILLIANT DEN SERIEN ÄR. ÄLSKADE första säsongen men den andra, som många inte ens tycker om, är helt jävla fantastisk!!!11 Den är inte ens läskig, eller jo första var rätt så, MEN den är så jävla obehaglig och skådespelarna är så jävla FITTBRA! Som Sarah Paulson på ovanstående gif som jag dessutom kan stirra på i flera timmar, (aka Lana Winters). GUDARS SKYMNING, hon borde vinna ALLA JÄVLA PRISER SOM FINNS ATT VINNA. Eller Jessica Lange och typ Lily Rabe <3 
liksom tycker brutalt illa om dem som inte ens ger serien en chans. till dem vill jag bara:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Käkade sushi (som är ganska äckligt faktiskt) och drack öl/vin på Ariman med Ännä, Carro, Ullis och Laura
 
och en skäggig snubbe som suger på sin tumme (fast nej, han bara satte sig hos oss och pratade med Anna och Laura)
Inget smink i världen kan dölja mina sopsäckar under ögonen
Sen köpte vi KEBABRULLE, ALLTSÅ FUCK SUSHI FOREVER KEBAB, och Laura och Anna skrattade åt mini ben&jerrys. 
jamen ni vet man bara babblar och babblar, och sen inser man att man umgåtts och babblat i typ 8 timmar utan 
avbrott. EXAKT. SÅ. GÖTT.

Hahaha. Of course you are.

Håller på att läsa 'How to be a woman" av Caitlin Moran. Är typ bara på femte kapitlet eller något, men älskar den redan!!1 LÄS! 

livet på den ljusa sidan.

Har varit så jävla raaaaaaaaaaaastlööööööööööös idaaaaaaaaaaaaaag avlideeeerrrrrrrr. SKOLAN VET ÄNNU INTE OM JAG HAR KOMMIT IN. SKOLAN SOM BÖRJADE IDAG. FICK EN SMÄRRE ÅNGESTATTACK PRECIS. 
KÄNNER FÖLJANDE:
YOU GET A FUCK YOU, AND YOU GET A FUCK YOU, YOU GET A FUCK YOU AAAAAAND YOU GET A FUCK YOU.
Nä, men man ska vara positiv ju
ÄR iallafall ren C:

lördag.

såg ut såhär suddig ut i lördags. alltså ja, har cirka världens sämsta belysning på mitt rum. hade iaf min nya jacka från bikbok som jag köpte på mellandagsrean, DEN ÄR TYP ROSA. sjukt. av mig alltså.
i den hade jag en öl. LOLAVMIGATTFOTADETJAJJAOHWELL.
stack hem itll carro å förfestade i typ en timme. hade inget blannevann till vodkan, så jag tog saft. alltså sån man inte spätt ut med vatten.... det var inte gott. så vi hällde i lite cider.. ingen skillnad, sen till slut tog vi vatten och då smakade det ok!!1
sen vart vi på moriskan, d var kul. shakeashakeashakea typså. efteråt köpte vi VÄRLDENS godaste kebab. alltså dör vad goooood den var. ullis sparade på sin till tåget som var försenad 40 minuter, sen när hon tog upp den tappade hon den på golvet xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
 
 
förlåt hatar xD-gubbar. VÄRSTA SOM FINNS!!!!!!11111111 XDXDXDXDxDDxDDDDDD
VI ÅKTE I FÖRSTA KLASS/TYSTA KUPPÉN, fast den var inte alls tyst och någon filmade oss med sin mobil :SSS dagen efter åt vi lyxbakisfrukost. godt :DDDDDDD 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
XDDDDDD

NIKE AIR FORCE 1.

ÄNTLIGEN!

lol later losers.


 
 
 
 

nytår.

Såhär söta var middagsvärdarna Kim & Markus på nyår. 
Jenny var snygg som alltid.
Carro likaså

Nu följer en bildserie där Ullis inte märker att Jenny lagt glitter i håret på henne.

Nä, hon märkte inte det här heller

Inte här.

Och inte här. Det tog en stund alltså

Axel gjorde äckligt bål. Näskoja, var nog gott. Drack dock öl och champagne samtidigt.

Jenny fick en Bieber-handduk av Kim i julklapp. Söt :')Här skulle vi ta en fin bild. Blev ju inte så bra, då två stycken stirrar in i kameran och ba: lame.

Jenny och alla andra tjejer + Amin hade glitter i håret pga nyår

dansa dansa era jävla svin.

Ullis körde Victory Pose, man får bra självförtroende av det alternativt känner sig dum 

Bögarna. 
 
 
 
 
 
 
Skoja. Sen slutade jag fota och fortsatte dricka. Åt iallafall god mat, åt dock för lite. Sen drog vi korridorsfest, så fort vi kom kände jag, Jenny och Ullis att det inte alls var kul så vi tog en taxi för 600 spänn till Malmö och anlände precis på tolvslaget och fyrverkerierna vid Malmö opera, typ där och då fick jag en migränattack och ville bara hem. Så jag och Ullis tog tåg tillbaka till Lund och gick på nån liten fest där, sen åkte jag hem. Hade iallafall kul sålänge det varade. Godt Nytår!1

2012.

i januari flyttade jag och mamma till mormor, jag var på tjejkväll hos anna, utgång i malmö och såg lejonkungen i 3d med ullis och carro.
i februari fikade jag med laura, som sedan utvecklades till en tjejkväll, en kväll hängde jag med josse och lillie på viggos och så flyttade jag till flyinge ghetto.
i mars handlade allt om utgång och fest, vi var på klaffbron varje helg och nån kväll hade vi allsång hos anette med gitarr och trummor.
i april fortsatte klaffbronshänget, jag åkte till kph för första gången i år och avslutade april med fest i stadsparken.
i maj var det euphoriadans hos anette och i rapsfälten, det var -sätt dig ner och gapa stort så jag får gosa upp kärringaklittan i truten- häng med laura, anna och carro och så förfest och utgång i malmö.
juni inehöll studenfester, födelsedagskalas x2, heldagstjejkväll (ehja..) och midsommar
pga brist på pengar stannade jag hemma typ hela juli, ägnade mig åt att läsa ut alla harry potter böcker på en vecka och att spela gta san andreas, feberyrade här nånstans också och avslutade månaden med en visit till knäbäckshusen och ale stenar PLUS jobbade 11 timmar på jägersro.
åh augusti började med en förträffligt rolig möhippa och ett helt fantastiskt bröllop, bästa festen evär, sen var vi ett gäng som hade idyllisk kräftskiva, jag fick se GNUCCI på malmöfestivalen som är en så fantastisk människa och så började jag skolan.
fick min efterlängtade iphone i september (slutade därmed att använda min kamera), åkte till köpenhamn, bjöd henrik på bio och gick på hans släktkalas samt lekte med ullis och carro/ gunvaldx2
i oktober började min höstdepression göra säg till känna, lol, jag var på bio med ullis och kan fan inte komma på vilken vi såg (kom på det. taken 2 var det och dagen efter såg jag hypnositören med tinna och hennes familj) och sen var jag på två inflyttningsfester.
november innehöll en helt awezum halloweenfest, häng hos ullis syster och min födelsedag som var bäzt.
och i december kom snön som höll sig typ en vecka, men skit i d, åkte till köpenhamn för att fira tinnas födelsedag, ännu en legendarisk fest, ska kanske inte överdriva men det var jävligt najs, förra lördagen skrev kim ett långt övertalningstal till mig om att jag skulle följa med ut istället för att sitta hemma, tur det för det var askul, sen blev det ju julafton och jag fick massa fina paket, i onsdags körde vi sagan om ringen drinking game hemma hos kim och markus, även fast vi inte körde alla regler så var det tillräckligt och i söndags rulla jag en glitterjolle, LOLNÄSÅSKOJSIGJAGVARNU, nä gjorde faktiskt fina bordsplaceringskort till igår dårå. bilder från nyår får ni en annan dag, glömde kameran SOM FÖRRESTEN BLINKADE RÖTT PGA SLUT PÅ BATTERI CA TIO MINUTER IN I NYÅRSMIDDAGEN. BULL, fick några bilder iallafall......
Några sista väl valda ord om året 2012: "Guuuud vad trevligt vi hade det"

RSS 2.0