stay strong #narkotikabrott

man är inte pundare bara för man röker green.

min trötta input.

Något jag är jävligt trött på: Hårdebatten. Hårets vara eller icke vara. Så tänkte såklart skriva om den.
Först och främst; jag skiter fullständigt i om du rakar dig och jag skiter verkligen i om du inte rakar dig.
Gör vafan DU vill. 
MEN låt oss prata lite om ideal och normer (alltså oskrivna regler) som media skapar och återskapar. Allt för att DU ska köpa företags produkter.
Vi ser dem överallt. Reklamerna i medierna som säger att vi ska raka benen. Liksom ovanstående bild
säger så är benen redan rakade när de rakas. OMG!1 Alltså, vad dessa bilder och filmer säger är att kvinnor är rakade eller snarare hårlösa (alltså kvinnors växande hår på kroppen är inte naturligt, det naturliga är hårlöst) från början, för att upprätthålla detta ska man raka sig. Man kan jämföra dessa reklamer riktade till kvinnor med de rakprodukter som är riktade till män. I reklamerna för män får man BOKSTAVLIGT TALAT SE NÄR HÅR TAS BORT. ALLTSÅ MÄN HAR HÅR. KVINNOR HAR INTE. VILL MÄN FÅ BORT HÅR, SKA DE RAKA SIG. VILL KVINNOR RAKA SIG, SKA DE GÖRA DET FÖR ATT UPPRÄTTHÅLLA DET REDAN HÅRLÖSA. Reklamerna säger alltså: Mäns hår= naturligt. Kvinnors hår= Icke naturligt. Alltså detta är ju inte nytt för er, hoppas jag! 
Denna reklamen släpptes IGÅR. Janävet, så jävla medeltida syn på allt, vill gräva ner mig i ett hål. Vad den här reklamen säger är: har du inte rakat dig på ett dygn byter du både könsidentitet och kön. Den spelar såklart också på en heteronorm, att män ska attraheras av kvinnor på mäns villkor. Och eftersom "kvinnan" har hår på benen är "hon" en man och då är man bög och det kan man ju inte va! Något annat som OCKSÅ är fel är representationen, MÄN representeras i en reklam riktad till kvinnor. Snedvridet. Såhär skrev Veet om sin reklam: "Say no to dudeness! Don't wake up with a stubbly surprise, feel womanly around the clock. With VEET wax strips, easily remove unwanted hair so you stay smooth for up to 28 days! Get rid of unwanted prickles and embrace your softer side so you always feel like the silky feminine goddess that you are. Don't risk dudeness with VEET." 
Den säger alltså, återigen att hår på kroppen= är något män har. NATURLIGT.
Så när män(niskor) hånar kvinnor som inte är rakade, blir man trött. Såg nu precis, att någon inskränkt stackars kille attackerat LadyDahmer på twitter pga hennes orakade ben. (obs nu är hon en vuxen kvinna och kan hantera det galant själv) Han skrev jävligt råa saker. Uppriktigt sårande saker som allt bottnade i att hon är fel i huvudet som inte rakar sig. Någon annan skrev att hon är lat osv. Var ledde denna "diskussionen"? Till att någon tjej kom upp till ytan och ba: det är ohygieniskt att inte raka sig. Så diskussionen gick från att försöka FÖRKLARA för den här stackars inskränkta killen att det han gör är fel och att hans vidriga påhopp är fettknas till att diskutera huruvida det är ohygieniskt att inte raka sig. SERIÖST. 
 
....
 
Sen visar det sig att tjejen pratade om att det är hygieniskt att raka underlivet och armhålorna..............
Vi pratade om hår på benen, hur en kille HÅNADE en kvinna för hennes befintliga benhår. HURUVIDA DET ÄR HYGIENISKT ELLER INTE ATT RAKA BEN, ARMHÅLOR ELLER UNDERLIV ÄR FAN INTE DET VÄSENTLIGA. SOM ATT OM DET ÄR MER HYGIENISKT ATT RAKA DESSA OMRÅDEN, SÅ ÄR DET HELT OKEJ ATT BETE SIG SOM RÖVHÅL?!?!?!?!?!?1+1+1+1+1+1?"?#?"+321?#03049R93UH4F81386421460!"/#€"/€%/!"%/#/€%%/%€ OCH PLEASE, säg INTE att raka sig handlar enbart om hygien, för det är en straight up LIE, det handlar om IDEAL och NORMER. Kan folk PLEASE skilja detta åt.
 
 
Rakar du dig? Fine, gör det. Rakar du inte dig? Fine, gör inte det då. DET ÄR SÅ ENKELT. SLUTA HÅNA. JÄVLA RÖTÄGG
 

en onsdag.

Jadidärmedbloggandetgickjuintesåbra.
 
I onsdags skulle jag 1. gå på homeparty med gudrun 2. ha möte med min seminariegrupp 3. leka med josse.
Lyckades pricka in 1/3. Alltså leka med Josse. Vi åt burgare, drack öl och gick på bio lite spontant sådär och såg Need for Speed. heheh.
 
peace.

RSS 2.0