internationella kvinnodagen.

 ”Så länge vi behöver fira kvinnodagen, betyder det att vi inte har lika rättigheter. Målet är jämställdhet, så att vi inte längre behöver en sådan här dag.”- Viviane Reding
 
Och det där ctrl + c:ade jag från wikipedia.
 
MED ANDRA ORD, detta är ingen dag att fira. Vet dock heller inte vad man egentligen ska göra idag? 
Ska man liksom skrika högre om orättvisorna, som många skriker om varje dag? 
Känns mer som en dag då majoriteten män gormar ut sexistiska skämt och om hur de inte har en mans-dag (om man läser: http://storify.com/JockeHolmstrom/kwasbeb-s-lista-p-snedsteg-aprop-internationella-k). JO NI HAR EN MANSDAG, DEN 19 NOVEMBER. 
Känns lite som alla hjärtans dag, faktiskt. Alla par ba WUHUE, alla singlar ba :( byt ut par till kvinnor och singlar till män. Idag ska vi prata om ojämställdhet, en speciell dag utsett till att prata om just det, precis som med alla hjärtans dag, då ska vi fira kärlek, en speciell dag utsett till att fira just det. OCH dagen efter är allt som vanligt igen.
Typ så känns det. 
Nåväl, man kan fira de kvinnor och män som sett till att vi är närmre jämställdhet, som såg till att kvinnor får rösta, att kvinnor har rätt till abort och preventivmedel osv. i all oändlighet (eller nä, inte riktigt) 
Det viktiga att komma ihåg dock, är att vi inte ens är i närheten av jämställdhet, att klyftorna mellan kvinnor och män fortfarande är stora, för media är väldigt bra på att rapportera om när det går bra för kvinnor, men poängterar sällan att det faktiskt fortfarande är skit.
 
Man kan lyssna på den här listan som en jag inte alls känner knåpat ihop:
FULKULTURELLT: Do the ladies run this motherfucker? (Female rappers)
Tycker den är fet.
Sen kan man se den här:
 
Är så himla bra på att ordbajsa. Nåväl.
 

unicorns
Postat av: tilda

hej! du äger. jag vill se din überfina nyårsklänning! gör en video också för du är rolig :]]]

2013-03-12 @ 23:27:15
Postat av: Lena

Hej jag och en kompis har en podcast som riktar in sig på ämnet genus och könsroller i olika miljöer. Podcasten heter Levispodden och finns på iTunes. Vi älskar genus och vore kul om du ville lyssna och maila oss vad du tycker oavsett om du älskar det eller hatar det. Min mail står ju här så det är bara att lyssna och köra!

2013-03-16 @ 13:44:34

kommentera inlägget här

Unicorn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0