ingen riktig våldtäkt.

Dokumentären "Ingen riktig våldtäkt" såg jag igår. Den handlar om "Sara", en tjej som blir våldtagen på en fest av tre killar. Den handlar om hur hon inte berättade vad som hade hänt för någon, om hur hon skämdes och om hur hon trodde att det som hänt henne inte var bilden av en "riktig våldtäkt". Om hur förövarna spred ut bilder över hela skolan och hur de skrev "Sara=Hora" på toaletterna. Den visar också vad ett antal ungdomar har för åsikter och syn på våldtäkt och om de som varit med om det. 
En klar röd tråd genom hela dokumentären är att ungdomarna gärna tar upp ansvaret för hur offret har klätt sig eller för hur mycket hen har druckit. Dem menar ju självklart att det är hemskt att bli utsatt för våldtäkt hur dem än har klätt sig eller hur mycket dem än har druckit. Men också att offret har ett ansvar. INGEN tog upp ansvaret som förövaren har. Alltså vett nog att skilja på rätt och fel. Detta visar en ganska klar bild på hur ungdomar ser på män och kvinnor, alltså att kvinnor är mindre värda än män (OFTAST är det män som är förövare och kvinnor offer, med det sagt förstår jag givetvis att män också "råkar" ut för sånthär och det behöver belysas ytterliggare!) och synen är fan helt jävla felvriden. I en våldtäkt är det förövaren som gör fel, som bör skämmas och som bör må dåligt. I en våldtäkt är det förövaren som ska ta ansvar för sina handlingar. Kvinnor ska kunna ha brösten upptryckta vid hakan utan att få ~skylla sig själv~. Män ska kunna fläkta runt med sina kukar utan att få ~skylla sig själv~ (eller ja, helst inte but u catch my drift) DU ska kunna få dricka dig pissigt jävla asfull (dock ej rekommenderat av doktorn, kan orsaka leverskador) utan att få ~skylla dig själv~
Jag blir så inihelvetes jävla förbannad på att detta inte är underförstått. Sen blir jag så inihelvetes jävla förbannad på de människor som säger att feminism inte behövs, att det är "bullshit", att feminister är dumma i huvudet osv.
Feminism behövs, för Sverige, eller nej, hela jävla världen har en äcklig och helt jävla felvriden syn på hur kvinnor och män ska vara och inte vara. Och tydligen har dem en FELVRIDEN syn på vem som bär ansvaret till en fucking våldtäkt.

unicorns
Postat av: alexandra

såå bra skrivet!! blir så himla arg och ledsen över att folk fortfarande tror att den som blir utsatt för en våldtäkt har något ansvar överhuvudtaget.

2012-05-11 @ 11:57:52
URL: http://rainbowtrout.blogg.se/
Postat av: julia

du har så jävla rätt brudn!!!

2012-05-11 @ 18:00:14
URL: http://lethologica.blogg.se/
Postat av: m.

WORD

2012-05-14 @ 20:28:45
URL: http://an0rakcity.blogspot.com

kommentera inlägget här

Unicorn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0